Omroep Max

Omroep MAX is een Nederlandse publieke omroep. De omroep werd in het najaar van 2002 door Jan Slagter opgericht en startte met uitzenden op zaterdag 3 september 2005 op zowel radio als televisie.

De omroepvereniging voor mensen van 50 jaar en ouder leverde in 2004 haar beleidsplan in bij het Commissariaat voor de Media. Men wilde kwalitatief hoogwaardige programma's maken gericht op informatie, cultuur, verstrooiing en educatie en op integratie van zowel ouderen in de samenleving, als – vanuit de levenservaring van rijpere mensen – van jongeren en allochtonen. Er waren op dat moment geen programma's specifiek gemaakt voor vijftigplussers en volgens Omroep MAX baseren de bestaande publieke omroepen zich nog steeds op de achterhaalde waarneming dat mensen van boven de 50 minder actief en minder productief zijn.

Naast radio, televisie en internet organiseert de omroep ook veelvuldig evenementen, zoals MAX Proms dat jaarlijks door duizenden mensen wordt bezocht. Kijk eens onderstaand naar een editie met een optredens van Engelbert Humperdinck.

 

Bron en meer informatie
Wikipedia
Website / Facebook
YouTube
Uitzending met The Dutch Crooners
Uitzending 100 jaar Frank Sinatra in 2015