Ed Carree

Na bijna een jaar van voorbereidingen trad Ed 12 december 2008 op met docenten (7 docenten en 5 leerlingen) van de Zeister muziekschool. Hij vroeg ze om hem te begeleiden tijdens zijn “Tribute to the great crooners”. Met niemand minder dan Paul Poulissen als muzikaal leider.

 In 2017 begeleide pianist Robert van der Padt Ed in het theatercafé van theater de Kom in Nieuwegein tijdens het lunchpauzeconcert “Tribute to Sinatra”.

Met enige regelmaat zingt Ed in de zomerprogrammering van het Zeister Slottuintheater. Paul Poulissen begeleide Ed daar ook op piano. Ze brachten nummers van Sinatra. En Ed heeft ook een aantal tuinfeesten laten swingen. 

Door 12 jaar in een muziekwinkel gewerkt te hebben kon Ed alle soorten muziek beluisteren. De passie voor de Crooners werd snel groter. Na vele malen als Elvis op getreden te hebben, ging Ed ook zelf Dean Martin en Frank Sinatra zingen. Tegenwoordig imiteert Ed Dino ook. 

Ed begon met optredens als Elvis Presley in 1984 voor familie, school en bruiloften. Als snel volgde Spanje, Benidorm. Scotland, Glasgow, Australie, Sydney, & Duitsland. In Disneyland Parijs werd Ed gevraagd om in Annett’s diner op te treden. In 1995 was hij in Memphis USA, bezocht Graceland en zong in het Adams hotel met de band die daar speelde. 

In 1997 in de Rai Amsterdam op 16 en 17 augustus deed hij mee aan een Elvis en 50′s & 60′s look-a-like wedstrijd. Hij werd eerste Elvis. Verder trad hij op voor Duinrell Fiftiesdag. In de Beurs van Berlage voor NIKE. V&D American parade in Utrecht en een tour langs veel filialen. Sinds 2013 treedt Ed samen met Mike van Dijkhuizen (gitaar en (backing)vocals)) en Dick Hietkamp (gitaar en backing vocals) op als “Riding with the King”. Een Elvis en Rock ’n roll tribute! 

Ed zong ook bij Musicalgroep de Amerberg uit Amersfoort met shows in de Flint. Hij zong (en zingt nog steeds) o.a. “Ol’man river“uit showboat en een Elvis medley.

Ed Carree zingt Elvis Presley, Johnny Cash, Neil Diamond. De great crooners: Frank Sinatra, Dean Martin, Bing Crosby en Tony Bennett. Die laatste crooner heeft Ed live onstage gezien in Australië en hem backstage ontmoet. Zie onderstaande foto.

Als Ed alleen optreedt zingt hij met backingtracks. Zorgvuldig uit gezocht voor de mooiste uitvoeringen. Studio en on stage versies! Het is een spannende zoektocht. En als je dan net die live uitvoering vindt is dat te gek!! De zoektocht gaat door. Sommige nummers zoek hij nog steeds. Tot gauw bij een optreden!

Bron en meer informatie
Website / Facebook / YouTube