Frank Sinatra

Frank Sinatra is op 12 december 1915 in Hoboken (New Jersey) geboren en overleden in  Los Angeles (Californië) op 14 mei 1998. Hij was een Amerikaans zangeracteurfilmproducent en filmregisseurToen hij Bing Crosby op de radio hoorde besloot hij zanger te worden. Hij begon in kleine clubs in New Jersey en kwam op die manier onder de aandacht van trompettist en bandleider Harry James.

In de jaren vijftig en zestig was Sinatra een populaire attractie in Las Vegas. Hij was bevriend met Dean Martin, Sammy Davis jr, Peter Lawford en Joey Boshop en samen vormden zijn de Rat Pack;  een losse groep muzikanten en zangers die vrienden waren en samen feestvierden.

Na een korte periode met James sloot hij zich aan bij het Tommy Dorsey Orcestra en na zijn debuut met hen in 1940 werd hij beroemd als zanger. Hij had een grote aantrekkingskracht op de tieners van die tijd (de zogenoemde bobby soxers), die een heel nieuw publiek waren voor populaire muziek. Deze muziek was tot dan toe voorbehouden aan volwassenen, en Sinatra werd zo het eerste tieneridool.


Zijn stem is onmiddellijk herkenbaar en wordt beschreven niet alleen in termen van kracht en charisma, maar ook van nostalgie en tederheid. Sinatra wordt daarom ook wel The Voice genoemd. Er wordt ook vaak naar hem verwezen als Ol' Blue Eyes.

 

Hij overleed in op 14 mei 1998 op 82-jarige leeftijd aan een hartaanval en zijn laatste woorden waren: "I'm losing", verwijzend naar zijn gevecht om in leven te blijven. Sinatra is begraven in het Desert Memorial Park in Cathedral City, Palm Springs, Californië. Op zijn grafsteen staat de tekst "The Best is Yet to Come"; een lied dat hij in 1964 opnam met Count Basie en tevens het laatste lied was dat hij in het openbaar zong in 1995.

In 2018 werd een fraai evenement rond Frank Sinatra georganiseerd. Kijk eens naar CrooningNieuwegein.

 

Bron en meer informatie:
Wikipedia 
Website / Facebook 
N
ederlandse Fanclub: International Sinatra Society Holland 
YouTube en YouTubeChannel

LP's, CD's en boeken: BolCom  / Amazone  /  Boekwinkeltjes 
TV Uitzendingen

 

 

                                                      LP Tip                                                         

 CD Tip