Peter Douglas

 Met zijn perfecte personificatie van Frank Sinatra, kroonde hij zich in 1986 tot de onbetwiste winnaar van de "Soundmixshow".  Bijna 8 miljoen kijkers waren getuige van een unieke performance, die hij vanaf dat moment nog ontelbare keren zou opvoeren. Peter Douglas was geboren !  De ongekende niet te evenaren vocale gelijkenis tussen Douglas en Sinatra werd het gesprek van de dag en spreekt, anno vandaag, nog steeds tot de verbeelding. 


Zijn wereldhit ´Stars On Frankie´, bracht hem van New York tot Tokio en alle windstreken daartussen. Zo raakten ook België en Duitsland in de ban van de ´New Blue Eyes´.  Het "Knokke Star Festival" roemde hem om zijn vocale kwaliteiten en stijlvolle presentatie en onze oosterburen zaten aan de buis gekluisterd bij zijn gastoptredens in de televisieshows van Rudy Carell, Harald Junke en Carl Dahl. 

 

Zijn album Just Swing, waarop het nummer  "Thank You Frank" welke hij samen schreef met wijlen componiste Lucy Steymel, bracht hem dichterbij de Sinatra familie. Op de 81ste verjaardag van The Voice bracht hij deze eigen gecomponeerde song ten gehore. 

 

Aan een TV-Commercial van de Lotto in  2011 verleende hij zijn muzikale medewerking.

In 2019 kwam Peter Douglas met zijn single "Fly Me Through The Years" die hij samen met Ralph van Manen - Bruce R.F. Smith schreef. Jan Wessels tekende voor het geweldige arrangement. Zie onderstaand.


Peter: "Ik ben zo dankbaar dat ik na al die jaren nog steeds mijn stem mag laten horen aan het publiek. Deze nieuwe song is een Peter Douglas song maar uiteraard wel met een knipoog naar waar het allemaal begonnen is."


Medio 2020 zal het gelijknamige album verschijnen waarop diverse pareltjes en een paar nieuwe stukken.

 

Bron en informatie
Website / Facebook / Instagram
YouTube / Spotify  / ITunes / Webshop
 Evenementenagenda / Boekingen
Kijk ook naar ...
* zijn radioprogramma De Platenkast
zijn betrokkenheid bij Crooning Nieuwegein
* Ook optredens met Douglas & Rosenberg / Douglas - Rosenberg & Friends  / The Crooners  / 
Douglas & Fygi