Kurt Lesaffre

Als jonge kerel trok ik naar het conservatorium in Kortrijk. Daar koos ik eerst voor alt saxofoon en later voor akoestische gitaar als tweede instrument. Bovendien volgde ik ook lessen op keyboard. Als muzikant maakte ik kennis en werd ik verliefd op het podium. Toch duurde het tot het eind van mijn tienerjaren vooraleer ik ook als toneelspeler op de planken stond. Dit was de start van een periode waar ik in verschillende theaterstukken een rol vertolkte.


Ik heb altijd graag gezongen. Het duurde echter tot net na m’n 30ste voor ik me verder ontwikkelde als 
zanger. Ik startte met zangles (momenteel in het conservatorium in Kortrijk) en gaf mijn eerste optredens. Hoewel ook Nederlandstalige liedjes mij kunnen bekoren, ligt mijn voorliefde bij artiesten als Elvis Presley, Michael Bublé en Frank Sinatra. Uit deze belangstelling richtte ik begin 2018 Crooner Café op. Naast eigen georganiseerde optredens trad ik tijdens diverse gelegenheden op met pianist Geert Valcke en stond ik op de planken als gastzanger voor harmonieën. Daarnaast ben ik vaste zanger bij bigband BbKey.

In de zomer van 2019 kon ik voor de eerste keer één van mijn grote dromen waarmaken. Ik kon mijn twee passies combineren: muziek en toneel. Ik kreeg een rol als solist in de musical In de schaduw van Napoleon‘ en er volgde een fantastische ervaring waardoor ik de smaak in musicals te pakken had. Een volgende musical kwam snel daarna. Na een succesvolle auditie mocht ik als figurant meespelen in de spektakelmusical ’40-’45, georganiseerd door studio 100. Een ervaring dat mij altijd zal bijblijven.

Ik wil mensen laten wegdromen tijdens mijn muzikaal optreden. Met een lach of een traan, ik laat hen genieten van de magische wereld van de muziek. Life is better with music!

Je kunt mij boeken voor allerhande feestjes en festiviteiten of als gastzanger bij een orkest. 

Bron en meer informatie
Website / Facebook / YouTube