Barbara Streisand

Barbara Joan "Barbra" Streisand (New York, 24 april 1942) is een Amerikaans zangeres, actrice, producente en filmregisseuse en werd geboren in Brooklyn, New York. Haar ouders waren van joodse afkomst.  Streisands ouders werkten beiden in het onderwijs en ontmoetten elkaar op de school waar ze beiden werkten. In augustus 1943, een paar maanden na haar eerste verjaardag, stierf Streisands vader plotseling. Haar moeder moest nu alleen voor het inkomen zorgen met een laagbetaald baantje als boekhouder.

Streisands moeder had een mooie stem en samen maakten ze een paar keer een bandopname waarop ze als duo zongen. Dit is de eerste keer dat ze dacht aan een carrière als zangeres.   In haar jeugd werd ze zangeres in een club. In 1962 tekende ze haar eerste platencontract en haar debuutalbum Barbra Streisand Album won twee Grammy's in 1963. Streisands eerste nummer 1-album was People, dat in oktober 1964 de bovenste hitpositie bereikte. In de jaren 60 zong ze ook in musicals, trad ze op in televisieshows en maakte ze haar eerste film.

In 1976 maakte ze een klassieke cd (Classical Barbra) met o.a. muziek van Robert Schumann. In 1980 scoorde ze een grote nummer 1-hit met Woman in Love. In Nederland was het de bestverkochte single van 1980.

Als zangeres scoorde ze in 1997 alleen in de Nederlandse Top 40 nog een nummer 1-hit met Tell Him, een duet met Céline Dion. In 2000 nam ze bijna afscheid van het liveoptreden met haar Timeless-tour. Haar laatste concert vond plaats op 28 september 2000 in Madison Square Garden, New York. In 2006 heeft ze echter weer een tournee gedaan in Noord-Amerika en Canada.

 

Voor het eerst in haar meer dan 40-jarige carrière maakte Barbra in 2007 een Europese tour in Londen (waar ze al eerder concerten had gegeven),  Zürich, Wenen, Parijs, Berlijn, Manchester, Dublin.


Op 6 en 10 juni 2013 heeft ze voor het eerst in Nederland opgetreden in de Ziggo Dome. In 2014 kwam Barbra Streisand met Partners op de eerste plaats binnen in de Billboard 200 Chart. Daarmee is zij de eerste artiest die zes decennia achtereen met minstens één album de bovenste plek van de hitlijst heeft weten te bereiken. Partners is in totaal het tiende nummer 1-album van Streisand in de Billboardlijst. Daarmee is zij vrouwelijk recordhouder.

In totaal heeft Streisand meer dan zestig albums uitgebracht, waarvan twaalf soundtrack-albums bij films. Ze is de vrouwelijke artiest met de meeste gouden, platina en multi-platina albums. Verder won Streisand twee Oscars, vijf Emmy's, acht Grammy's en een Tony Award. Met tal van artiesten nam zij nummers op zoals met It Had To Be You met Michael Bublé (luister ook eens naar een gezamenlijke clip-opname).  


En geniet ook van Petra Berger met haar performance als Barbara Streisand (zie ook onderstaand).

Bron en meer informatie
Wikipedia
Website / Facebook
YouTube
CD's, DVD's en boeken: BolCom / Amazon

CD Tip