Tony Bennett

Tony Bennett werd geboren als Anthony Dominick Benedetto (Astoria (Queens/New York, 3 augustus 1926 en overleed op 21 juli 2023 op 96-jarige leeftijd in New York. 

 

Hij was een Amerkaanse zanger van zowel populaire als jazzmuziek. Zijn artistieke carrière liep al meer dan 70 jaar, met 19 Grammy Awards waaronder een Lifetime Achievement Award in 2001 en had hij een bijzonder respectabel palmares met 70 albums. Drie daarvan bereikten de platinastatus nadat er een miljoen exemplaren van waren verkocht.

 

Hij wordt beschouwd als de laatste grote crooner uit het gouden tijdperk van het genre van bijvoorbeeld Frank Sinatra en Dean Martin, en is een vooraanstaand vertolker van het Great American Songbook. Sinatra en Bennett waren wederzijdse bewonderaars. Sinatra zei in 1965 in een interview in Life magazine zelfs: "For my money, Tony Bennett is the best singer in the business".

 

Bennetts bekendste nummer is ongetwijfeld "I left my heart in San Francisco" (Grammy Award voor Record of the Year, 1962).

Bron en meer informatie
Wikipedia
Website  / Facebook 

YouTube
LP's, CD's en boeken: BolCom 

 

CD Tip