Petra Berger

Petra Bergers stem en muziek laten zich niet gemakkelijk in één genre vatten en dat maakt haar als zangeres zo bijzonder en uniek.

Met drie octaven tot haar beschikking beweegt zij zich net zo makkelijk in het klassieke domein als in de popmuziek. Bij de keuze van haar repertoire laat zij zich vooral leiden door haar diepste gevoelens en dat maakt dat haar eigenheid en persoonlijkheid op zeer herkenbare wijze doorklinken in alles wat zij zingt. Zij weet als geen ander haar publiek te raken met haar kristalhelder en loepzuivere stem.

 

Petra’s carrière begint in 1987 wanneer zij samen met haar zus het duo “Chess” opricht. Hun opvallende sound wordt regelmatig vergeleken met Abba en in die stijl brengen zij diverse top 40 hitsingles uit. Een grote liefde van Petra is de wereld van de musical.

 

Om de overstap naar het theater te kunnen maken bekwaamt zij zich uitgebreid op het gebied van zang, dans en acteren. Het levert haar begin jaren negentig mooie rollen op in de musicals ”Sweeney Todd”, “The Beauty and the Beast” en ‘The Sound of Music’.

In 2001 start ze met veel succes een internationale solo carrière. In samenwerking met Universal Music brengt ze een reeks verrassende classical cross-over albums uit. De albums bevatten speciaal voor haar geschreven nieuw materiaal en opvallende bewerkingen van klassieke stukken. In Nederland worden de cd’s bekroond met goud en platina en in 2004 genomineerd oor de Edison Klassiek.

 

Ook in het buitenland blijft haar succes niet onopgemerkt; in Mexico, Spanje, Turkije en Finland breekt Petra door met haar vernieuwende sound. Met wereldsterren Andrea Bocelli en Alessandro Safina zingt zij prachtige duetten, zowel ‘live on stage’ als op haar eigen cd ‘Here and Now’. Petra wordt veelvuldig gevraagd voor gastoptredens bij concerten van toonaangevende symfonie orkesten in Nederland en in landen als China en Turkije.

In Nederland toert Petra Berger sinds 2003 ieder jaar langs de Nederlandse theaters en concertzalen met haar eigen programma’s. Een bijzondere  samenwerking met pianist Jan Vayne in het theater in 2008 resulteert in een prachtig akoestisch album “Crystal”.


In 2011 komt een lang gekoesterde droom uit. Petra brengt het album “Touched by Streisand” uit met daarop de mooiste Streisand songs.


Op de Nederlandse publieke zender wordt een muziekspecial van dit album uitgezonden. De 75ste verjaardag van levende legende Barbra Streisand in 2017, vormt voor Petra de aanleiding om in het theaterseizoen 2017-2018 een speciaal Tribute Concert aan haar grote inspiratiebron te brengen. Er was wegens groot succes een reprise van dit  concert in de eerste helft van 2020 gepland maar deze is uitgesteld i.v.m. de crononacrisis.

In het voor jaar van 2019 verrast Petra Berger haar publiek met een volledig nieuw, in eigen beheer geproduceerd album getiteld “Passione”. De songs op het album hebben een eigentijdse sound mét het herkenbare geluid van haar eerdere albums. ‘Passione’ is een cd met alleen Italiaans gezongen muziek. Het is een mix van lichte muziek, film muziek, klassiek en nieuw materiaal.

Bron en meer informatie
Website / Facebook  / RiverbNation
YouTube / SoundCloud / Spotify / Itunes / Webshop CD's
Evenementenagenda / Boekingen