Thijs Swinkels

Thijs Swinkels (Nieuwegein, 21 juni 2003) is een jonge "crooner",  jazz zanger en pianist die op zijn 20ste al een flinke muzikale carrière heeft opgebouwd. Hij heeft al meerdere keren opgetreden in verschillende vijf sterren hotels in Amsterdam . Ook heeft hij optredens in Het Scheepvaartmuseum, Huis ter Duin, Slot Zeist en Club Hart Amsterdam  met Aristo's Big Band, onder leiding van Fred van Straten voor een uitverkochte club op zijn naam staan. Maar zijn meest onvergetelijke moment was toen hij op vijftienjarige leeftijd meedeed aan de talentenjacht The Voice Kids.


Al van jongs af aan was Thijs geïnspireerd door muziek. De liefde voor muziek ontstond al in zijn jeugd. Op zijn tiende begon hij met pianolessen en aanvankelijk speelde hij alleen klassiek repertoire zoals Mozart en Schubert. Thijs is opgegroeid met muziek van Simon & Garfunkel, Neil Diamond, Michael Bublé en en ook de muziek van grote componisten als Bach en Beethoven was vaak te horen in huis.  Later ontwikkelde zijn interesse en koos hij voor andere muziekstijlen zoals; Jazz en Boogie Woogie met pianisten zoals Elton John, Jerry Lee Lewis en Liberace als grote voorbeelden.

 

 Er kwam grote verandering in zijn muzikale carrière toen hij op veertienjarige leeftijd besloot, zonder enige zangervaring, zich op te geven voor The Voice Kids. Zijn lage stemgeluid was volgens Ilse de Lange nog nooit eerder vertoond in The Voice Kids en was een veelbesproken onderwerp in het land. Ook het feit dat hij nog nooit eerder een zangoptreden gedaan had en dat zijn ouders niet wisten dat hij kon zingen, leidde tot enorme verbazing en ongeloof van de 2 miljoen kijkers. Thijs bereikte het in team Douwe Bob tot en met The Battles de kwartfinale. En hoewel hij niet de grote winnaar werd, was hij blij en dankbaar dat hij de kans had gekregen om zijn talent te tonen aan miljoenen kijkers door Nederland. Hij werd door de coaches, vooral Ilse de Lange geprezen voor zijn unieke stemgeluid en zijn vermogen om emotie in zijn muziek te brengen. Het feit dat Thijs nog nooit een zangoptreden had gedaan en dat zijn ouders niet wisten dat hij kon zingen, leidde tot grote verbazing en ongeloof bij de 2 miljoen kijkers.

 

Door zijn deelname aan The Voice Kids kreeg Thijs meer bekendheid en hij werd al snel gevraagd op een single uit te brengen die door veel regionale en landelijke radiostations werd gedraaid. Deze single en zijn optreden in The Voice Kids leverde hem tevens diverse uitgebreide interviews op bij NPO Radio 5. Tijdens de Corona-crisis concentreerde Thijs zich op het verbeteren van zijn piano- en zangtalent en op online sessies met andere artiesten.


Naast zijn muzikale activiteiten heeft Thijs gestudeerd aan verschillende conservatoria. Thijs werd in 2018 gevraagd voor de Babette Labeij Music Academy en de vooropleiding van het ArtEz Conservatorium in Zwolle. Deze vooropleiding heeft hij in 1 jaar afgerond en daarna heeft hij 2 jaar de vooropleiding gedaan aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij zijn Gymnasium diploma heeft gehaald. Daarna studeerde Thijs aan het conservatorium van Utrecht. Thijs is een getalenteerd muzikant met een passie voor crooner- en jazzmuziek. Met zijn talent en toewijding heeft hij al veel bereikt op jonge leeftijd en de toekomst ziet er veelbelovend uit voor deze jonge artiest.

 

Thijs treedt regelmatig op in restaurants/hotels zoals The Duchess, The Hard Rock Hotel, Corendon Plaza Hotel, The College Hotel en is te boeken.

 

Bron en meer informatie 
Website  / Galerij / Spotify

 Luister hier naar een radio-interview met RTV Utrecht Aan Tafel

met onderstaande "New York, New York".“New York, New York” bij RTV Utrecht “Aan Tafel” 

Biografie & Optredens
PDF – 788,4 KB 122 downloads
Promo Clip
MP4 bestand – 8,2 MB 130 downloads
Promo Clip 2
MP4 bestand – 8,4 MB 124 downloads
Promo Clip 3
MP4 bestand – 37,7 MB 116 downloads
Repertoire
PDF – 424,9 KB 116 downloads

Geniet onderstaand van de eerste editie van het concertprogramna "A Tribute to The Crooners" in een uitverkochte ClubHart Amsterdam op vrijdag 3 november. En kijk ook hier.

Kijk hier naar een interview in De Molenkruier / Nieuwegein van 31 augustus.

Sway
MP4 bestand – 6,3 MB 121 downloads
Fligh Me To The Moon
MP4 bestand – 6,6 MB 119 downloads
Love
MP4 bestand – 10,5 MB 116 downloads

Een aantal "optreedlocaties"