Ronald Douglas

Ronald Douglas is geboren in Den Haag. Hij geeft momenteel les aan het conservatorium van Enschede en wordt verder vaak gevraagd voor het verzorgen van vocal workshops. Zijn huidige woonplaats is Arnhem.

Zijn eerst kennismaking met de muziek was via de plaatselijke jazzvereniging in Winterswijk waar hij met klarinetspelen begon. Na een opleiding aan de sociale academie en enkele jaren vanuit deze achtergrond werkzaam te zijn geweest, bleef de muziek sterk aan hem trekken. Al van jongs af aan had hij 'meegezongen' met zijn grote voorbeelden. Ronald melde zich daarom aan voor een zangstudie op het conservatorium van Hilversum, waar hij zijn diploma haalde en later gevraagd werd om les te geven. Tijdens zijn conservatoriumtijd was er voldoende ruimte voor optredens. Zo maakte hij een zeer succesvolle tour door Japan met de Timeless Orchestra en werd hij genomineerd voor de 'PALL MALL EXPORT SWING AWARD'. Ook was hij winnaar van het internationaal jazzvocalisten concours in Polen. Nog onlangs trad hij daar opnieuw, met zeer veel succes,op met dit orkest, maar nu voor een dolenthousiast publiek van 20.000 mensen. Het concert werd tevens live uitgezonden op de Poolse televisie.

Douglas heeft veel bekendheid opgebouwd door zijn optredens met zijn eigen trio en verschillende orkesten waaronder de Timeless Orchestra. Hoogtepunten waren de optredens met zijn trio op het North Sea Jazzfestival en het zeer befaamde live radioprogramma Sesjun. Een tv-registratie van zijn meest recente Sesjunoptreden is inmiddels herhaaldelijk door de TROS uitgezonden.

 

Kijk hier voor bron en meer informatie.