Muziekkanalen

Er zijn verschillende muziekkanalen waarvan consumenten kunnen genieten en die artiesten de mogelijkheid bieden inkomsten te genereren zeker in deze periode waardoor inkomsten uit optredens niet mogelijk is.

Hieronder een aantal voorbeelden

Spotify is een digitale muziekservice die je toegang geeft tot een database van miljoenen nummers bepalen welke muziek ze willen beluisteren. Het is een dienst van het Zweedse bedrijf Spotify Technology S.A.. Er wordt muziek aangeboden in de vorm van streaming media via het internet. Om opbrengsten te genereren wordt de muziekstream met reclame afgewisseld. Tegen betaling is dit afkoopbaar.  Bron en meer informatie: Wikipedia.

ITunes is een digitale mediaspeler die door Apple op 10 januari 2001 werd geïntroduceerd. Met iTunes kunnen digitale muziek- en videobestanden afgespeeld worden. Het programma is ook een interface om de inhoud van de iPod, iPhone en/of iPad te beheren. Ook kan het programma, via een internetverbinding met de iTunes Store, digitale muziek, televisieshows, iPod-spellen, iPod-software, audioboeken, verscheidene podcasts en films downloaden. Ten slotte is het programma ook in staat om muziek van een cd te importeren. Bron en meer informatie: Wikipedia

Google Play, voorheen Android Market, is de applicatie en website waarmee apps kunnen worden geïnstalleerd op mobiele telefoons die draaien op Android. Het is de Android-tegenhanger van App Store van Apple. Google Play wordt beheerd door Google. Om apps te kunnen downloaden en/of installeren is een Google-account noodzakelijk. Tijdens het aanmaken van een Google-account moet een e-mailadres (Gmail of ander) opgegeven worden. Bron en meer informatie: Wikipedia.

Deezer is een web-streaming service voor muziek. De dienst laat gebruikers onbeperkt luisteren naar nummers van muzieklabels zoals Sony Music EntertainmentUniversal Music Group, en Warner Music Group. Deezer is beschikbaar in browsers, op AndroidBlackBerryiOSWindows Phone en Symbian. Naast afspeelmogelijkheden in browsers zijn er met Deezer ook mogelijkheden tot afspelen via streaming speakers zoals onder andere die van HEOS by Denon. Ook is er een Windows 8 en een Windows 10 desktop app.  Bron en meer informatie: Wikipedia.