Humphrey Campbell

Humphrey won in 1973 in Suriname een muziekfestival en ontving als hoofdprijs een tournee door Europa. Hij bleef echter in Nederland. De eerste schreden van Campbell in de Nederlandse showbizz zet hij in deze periode bij Oscar Harris & The Twinkle Stars. 

In 1982 begint Campbell aan zijn studie aan de afdeling lichte muziek van het Hilversums Conservatorium. Zijn hoofdvak is zang en hij heeft als bijvak piano. Campbell studeert in 1987 af als Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus. Hij gaat aan datzelfde conservatorium zelf doceren. 


Campbell werkt in 1989 mee aan de musical A Night At The Cotton Club, samen met onder anderen de zangeressen Ruth Jacott, Denise Jannah en Madeline Bell.

Campbell vertegenwoordigt Nederland tijdens het Eurovisiesongfestival 1992 in Zweden. Met het lied Wijs Me De Weg behaalt hij de negende plaats. In zijn achtergrondkoor stond Ruth Jacott, en als wederdienst stond hij een jaar later in haar achtergrondkoor, waarmee zij een 6de plaats wegsleepte op het Eurovisiesongfestival 1993 in Ierland. 

Na een idee van radio-dj Frits Spits schrijft hij het nummer Buseruka (tekst van Coot van Doesburgh), dat tijdens een televisieactie voor Rwanda op 7 augustus 1994 op het Museumplein in Amsterdam wordt uitgevoerd door Ruth Jacott. Vervolgens gaat Campbell zich meer toeleggen op het produceren van artiesten als Ruth Jacott en Timeless. Als sessiezanger duikt hij op bij dezelfde artiesten, alsmede op drie cd's van Paul de Leeuw. 

Met zijn broers Charles en Carlo treedt Humphrey Campbell in 1997 weer op de voorgrond als zanger. Zijn nieuwe groep CC Campbell put uit het closeharmony-soulrepertoire. Het resulteert in het album Souls In Harmony. 

In 1999 treedt Humphrey Campbell op als producent van het nieuwe Ruth Jacott-album Vals Verlangen. Twee jaar later, in 2001, produceert hij het debuutalbum van Your Big Break-winnares Judith. In datzelfde jaar is hij ook coproducent van het album Engelen Uitgezonderd van Rob de Nijs. 

Campbell is in 2002 samen met het duo Fluitsma & Van Tijn een van de producenten van het album Tastbaar van Ruth Jacott.

Humphrey Campbell is de oom van zangeres Raffaëla Paton, (winnares Idols III 2006). Hij heeft een relatie gehad met Ruth Jacott.

 

Bron en meer informatie 
Wikipedia
Website / Facebook