Rosanna Hofman

Rosanna is afkomstig uit een zeer muzikale familie waar zingen en gitaar spelen met de paplepel werd ingegoten. Haar vader was een groot liefhebber van Jazzmuziek en draaide dat regelmatig. Als 16 jarige werd ze door haar zwager gevraagd als zangeres deel te nemen in de band ‘The News’. Ze kreeg de kans om door het land te toeren en zichzelf verder te ontwikkelen, naast het volgen van zanglessen en de muziekschool.

In de jaren ‘ 80 was Rosanna een van de zangeressen van de band ‘Lobo and the Pearls’. In 1981 hadden zij een nummer 1 hit in de Nationale Hitparade en de BRT Top 30 met `The Caribbean Disco Show’, een medley van oude hits van Harry Belafonte. In het Verenigd Koninkrijk bereikte de plaat de 8e plaats.


Rosana straalt als geen ander al jaren in de bekende band
Sonny's Inc. en de damesact Sisters.


In 2003 startte ze haar solo-carrière en in 2006 neemt ze haar eerste album op met Hans Vermeulen in Thailand. Tussendoor (1999-2005) is zij actief als een van de vaste backingvocals van Gerard Joling en zingt zij in de groep EVE met o.a. Marlayne Sahupala. Ook René Froger en Lee Towers doen regelmatig een beroep op haar.


Sinds 2015 heeft ze sterk het gevoel om meer de Jazzy kant op te gaan. Zij heeft inmiddels verschillende nummers van Sade, Dinah Washington, Etta James en
Sarah Vaughan op haar repertoire. Het is haar op het lijf geschreven ...

Bron, meer informatie en boekingen
Today Music
Foto Nico Brons (via ToDay Music)