Perry Como

Pierino (Perry) Como (Canonsburg (Pennsylvania), 18 mei 1912 - Jupiter Inlet Colony (Florida), 12 mei 2001) was een Amerikaanse zanger. Van zijn platen werden in totaal meer dan 60 miljoen exemplaren verkocht.

Hoewel hij altijd al graag zong, was zijn grootste wens om kapper te worden. Na het behalen van zijn middelbareschooldiploma opende hij een kapsalon. In 1933 trouwde hij met zijn jeugdliefde, Roselle Belline. Ze bleven getrouwd tot zij overleed.


Como ging in 1933 zingen bij de band van Freddy Carlone in Ohio. Drie jaar later werkte hij bij Ted Weems' Orchestra waarmee hij ook voor het eerst platen opnam. Het eerste nummer heette You Can't Pull the Wool over My Eyes. In 1943 tekende hij een exclusief contract met RCA Victor, en bleef bijna 50 jaar bij dat bedrijf.


n 1945 nam hij de pop-ballade 'Til the End of Time op, een lied gebaseerd op Chopins Polonaise in As, en dat bleek het begin van een zeer succesvolle carrière te zijn. Como was de eerste artiest die van 10 platen elk meer dan een miljoen exemplaren wist te verkopen. Ook trokken zijn televisieshows meer kijkers dan die van enige andere zanger.

 

In een lijst van Joel Whitburn staan veertien van zijn nummers die de eerste plaats in de Amerikaanse hitlijsten gehaald hebben.


Bron en meer informatie
Wikipedia
Website  / Facebook
YouTube
LP's, CD's en boeken: BolCom / Amazon

 

CD Tip