Gigstarter

Het boeken van live muziek toegankelijk maken, dat is de missie van Gigstarter. We hebben een transparant en inclusief platform gemaakt waarmee iedereen in eigen beheer artiesten kan vinden en boeken, zonder commissies.

Het initiatief slaat aan. Meer dan 5.000 artiesten in allerlei genres hebben zich aangesloten. Sinds 2012 hebben we al meer dan 10.000 boekingen binnengehaald, van huiskamer-concerten tot aan grote festivals. We zijn daarmee de belangrijkste marktplaats voor het boeken van live muziek in de Benelux. Sinds kort zijn we actief in heel Europa. Lokaal en internationaal is Gigstarter een katalysator voor optredens en concerten.

 

Gigstarter is begonnen met twee vrienden –Julio Pijnappel en Paul de Kuyper– in een café in hartje Amsterdam, 2012. Julio en Paul deelden al jaren hun passie voor muziek en speelden dan ook samen in een band. Ze vonden het alleen wel een heel gedoe om aan leuke optredens te komen ...

Toen Julio en Paul hun probleem uitlegden aan de eigenaar van het Amsterdamse café, antwoordde de kroegbaas gek genoeg hoe moeilijk het was om goede, passende live muziek te vinden voor zijn café. 'Maar het stikt toch van live acts die staan te popelen om vaker op te treden?' dachten Paul en Julio. De tijd was rijp voor een platform dat muzikant en opdrachtgever sneller, makkelijker en directer bij elkaar brengt. Gigstarter was geboren.

 

Bron en meer informatie
Website / Facebook
YouTube