Herman Nijkamp

Herman Nijkamp is als vocalist en als trompettist actief op het podium o.a. bij festivals. Met diverse bezettingen trad hij op in Tunesie, Chicago, Maleisie en Singapore.

Hij is actief in de Millennium Jazz Orchestra  waarmee hij verscheidene optredens in binnen en buitenland verzorgde, waaronder New York en Roemenie. Spelende in dit orkest begeleidde hij vele artiesten zoals Ack van Rooyen, Silvia Droste, Benny Baily, Jiggs Wigham, Bob Malach, Lee Konitz, Bobby Shew, Phillip Catherine en vele andere.  Ook zijn met dit orkest meerdere CD´s opgenomen:  Some frames of mind (1992),  Magnifying Glass (1997) en  Triangular (2000).

Ook met Fay Claassen werd in 2005 de CD 'Specially arranged for Fay' opgenomen. Dit resulteerde in vele optredens in menig theater.
Daarnaast is hij actief in de Zwolse big band Jazz arto.l.v. Bert Pfeiffer. In samenwerking met deze band nam Herman in 2008 een CD op met 9 zangstukken.Bovendien staat hij als muzikaal leider voor de big bands Allotria enStraight Ahead.Naast het actieve muzikantenbestaan is Herman Nijkamp ook als docent klein en groot koper werkzaam aan diverse muziekscholen zoals de Muzerie te Zwolle, Mamuze Epe en De Hank
 te Heerde. Op deze manier hoopt hij zijn praktijkervaring, maar vooral ook zijn liefde voor muziek door te geven aan de volgende generatie.

Als vocalist / trompettist is Herman met regelmaat als solist te beluisteren in zeer uiteenlopende bezettingen o.a. in duo / trio / kwartet / big bands. Ook in de wereld van harmonie en fanfare  is Herman solistisch als vocalist / trompettist geen onbekende. Het repertoire is toegankelijk. Vocale en instrumentale stukken als Mr.Bojangles, I've got you under my skin, just the way you are, New York State of mind en vele andere bekende stukken staan op zijn repertoire lijst. Als tweemans formatie voor een kleine groep mensen of met een complete big band voor een bedrijfsfeest en alles wat daar tussenin zit heeft Herman de juiste bezettingscombinatie.

 

Bron en meer informatie
Website / Facebook / YouTube