Diana Krall

Diana Jean Krall (Nanaimo/Brits-Columbia, 16 november 1964) is een Canadese jazzzangeres en -pianiste. Wereldwijd heeft ze zo'n vijftien miljoen albums verkocht. Ze heeft twee Gremmy Awards gewonnen en acht Juno Awards.


Krall, een dochter van muzikale ouders, begon piano te spelen toen ze vier jaar oud was. Toen ze vijftien was, speelde ze jazz in een lokaal restaurant. Ze speelde jazz in Los Angeles en keerde daarna terug naar Canada, waar ze in 1993 haar eerste album uitbracht, "Stepping Out". 


Het album trok de aandacht van muziekproducent Tommy LiPuma die in 1995 haar tweede album produceerde. Haar derde album, "All for You: A Dedication to the Nat King Cole Trio", stond 70 weken in de Amerikaanse jazz-lijsten en werd genomineerd voor een Grammy. Ook haar album "Love Scenes" (1997) werd een commercieel succes. In 2000 leverde haar album "When I Look in Your Eyes" twee Grammy's op, onder meer een in de categorie 'Best Jazz Vocal Performance'. In 2003 won Krall opnieuw een Grammy, nu voor haar album "Live in Paris" ('Best Jazz Vocal Album')


In 2000 ging ze met zanger Tony Bennett op tournee. Met de zanger trad ze bovendien op in de muzikale talkshow "Spectacle: Elvis Costello with ...". 


Krall produceerde in 2009 een album van Barbra Streisand. In 2012 begeleidde ze Paul McCartney in een live-uitvoering van diens album "Kisses on the Bottom", wat rechtstreeks op het internet werd uitgezonden. In datzelfde jaar zong ze "Fly Me to the Moon" tijdens de herdenkingsdienst voor de overleden astronaut Neil Armstrong. Verder verscheen Krall verschillende keren in een film of televisiefilm.

 

In het jaar 2000 werd haar de Order of British Columbia verleend. In 2003 kreeg ze een eredoctoraat in de kunsten aan de University of Victoria. Een jaar later werd ze opgenomen in de Canadese Walk of Fame. In 2005 werd ze ook Officier in de Order of Canada.


Bron en meer informatie

Wikipedia
Website / Facebook 
YouTube
CD's, DVD's en boeken: Bol.com / Amazon

 

CD Tip